Return to site

Så blev jag vän med Indesign

Layout dygnet runt

· journalistik,illustration

Photoshop var det första av Adobes program jag blev kompis med, sen när åren gick  blev jag också bekant med Illustrator. Under senare år har jag flirtat mest med After Effects, och på sista tiden har jag äntligen blivit förtrolig vän med Indesign.

Jag har jobbat tillsammans med min good old pal Julius på Krut kring några layoutprojekt. Det är så häftigt att få en iblick i alla principer och regler som följer god layoutstandard - och att äntligen fått lära mig något som varit på min to do-lista länge. Många sena kvällar framför Indesign har det blivit, och kul har det varit.

Som egenföretagare är det guld värt att ibland få jobba i ett kollegialt sammanhang, och få en inblick i hur andra småföretag inom mediebranschen jobbar. Alltid bättre att försöka samarbeta kring projekt än att konkurrera om dem. Och att lära sig av varandra. 

Det är en lustig känsla när man snabbt suger i sig ny information och inspirationen ökar i takt med det man lär sig. Min hjärna har gått på högvarv under de senaste dagarna - och även under nätterna har jag drömt om layout. Ett sådant state av flow är kul - men sen behövs det en paus. 

Så under vappen skall jag ta leposteget ut och smutta på min hemlagade mjöd (yep, första gången jag försökte mig på att laga egen mjöd, även här rasslar medelålderspoängen in).

Bild av rockbandet Opaque Buff på spelning på On the Rocks i Helsingfors

Så här såg jag och Julius ut för 10 år sedan när vi spelade glam metal i vårt gemensamma band Opaque Buff. Idag ser vi mycket nördigare ut. (Foto: Janne Wass).