Return to site

Medalj i trä - jag gör designen

Trämedaljer trendar på ekomedvetna idrottstävlingar!

· illustration,sport

Ekomedvetna idrottsevenemnag brukar i allt större utsträckning gå in för medaljer i trä. Jag noterade trenden i fjol när jag fick en trämedalj efter att ha deltagit i Folkhälsan swimrun. Trämdealjer miljövänliga och snygga och går att utforma på många sätt.

Man kan måla en trämedalj, eller karva in idrottsevenemangets logo. Men oftast brukar man bränna trämedaljer, vilket gör att den bild man vill ha på medaljen framträder som en snygg mörkare nyans.

Rent estetiskt föredrar jag en trämedalj framom en medalj i metall. Dessutom gillar jag ekotänket. Att trämedaljer trendar har också märkts i mitt företags beställningar - för tillfället arbetar jag med att göra designen för hela tre olika idrottsevenemangs medaljer i trä. Tyvärr kan jag ännu inte visa bilder på dem, men lovar att göra det så fort jag får klartecken av kunderna. Och behöver du en designer för din trämedalj - ta kontakt!

En medaljdesign kräver en tydlig och enkel illustration. För mycket detaljer ryms inte på den lilla ytan. Det kräver att man tänker mera som en grafisk designer än som en illustratör, och förenklar och förenklar tills man har bara det viktigaste kvar i bilden.

Snart börjar träningssäsongen. Själv har jag tagit det lugnt under den senaste månaden och rehabiliterat ett löparknä som (peppar peppar) börjar vara i skick. Jag riktar in mig in på två maratonlopp under 2021, samt åtminstone ett halvmaraton och några trail- och swimrunlopp. Får se om man plockar hem en eller annan trämedalj i år!